Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Γρήγορη ενσωμάτωση υποτίτλων σε 120 seconds

AVIAddXSubs , μέγεθος 896KB, δεν απαιτείται εγκατάσταση και είναι πολύ ελαφρύ.
Προσοχή, την ταινία και τους υπότιτλους πρέπει να τους έχετε στον ίδιο φάκελο και να έχουν το ίδιο όνομα με διαφορετική κατάληξη,
πχ
movie.avi
movie.srt
File Names(avi, srt): Διαλέγεται μόνο την ταινία(movie.avi) τους υπότιτλους(movie.srt) θα τους βρει αυτόματα το πρόγραμμα, δώστε προσοχή στην ονομασία και να βρίσκονται στον ίδιο φάκελο.
Output Folder(or leave it empty for source folder): Επιλέγουμε που θέλουμε να αποθηκεύσουμε το νέο αρχείο(movie.divx). Αν το αφήσετε κενό τότε θα αποθηκευτεί στον φάκελο του αρχικού αρχείου.
Για να εμφανίζονται σωστά οι υπότιτλοι πρέπει να ρυθμίσουμε τα παρακάτω:
Character Set: Greek
Language Code: Greek (el)

Ένα από τα προβλήματα που έχουμε σίγουρα αντιμετωπίσει όλοι όσοι ασχολούμαστε με την αναπαραγωγή ταινιών σε DVD player, σε PS3 ή ακόμα και απευθείας στην τηλεόραση μας είναι η χρονοβόρα ενσωμάτωση υποτίτλων στην ταινία που θέλουμε να παρακολουθήσουμε. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει το AVIAddXSubs.

Το AVIAddXSubs είναι ένα απλό στη χρήση, δωρεάν πρόγραμμα για να ενσωματώνουμε  υπότιτλους .srt σε αρχεία .avi, .mkv, .mp4 κ.α. Η  διαδικασία ενσωμάτωσης, διαρκεί 2 με 3 λεπτά (ή ακόμα και λίγα δευτερόλεπτα σε πολλές περιπτώσεις) και δεν πραγματοποιείται αλλοίωση της ποιότητας του βίντεο.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για την ενσωμάτωση των υποτίτλων είναι τα εξής : 
  • Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσουμε το πρόγραμμα AVIAddXSubs στον υπολογιστή μας, το οποίο δεν απαιτεί εγκατάσταση και παράλληλα το μέγεθός του είναι λιγότερο από 1Mb. Το AVIAddXSubs θα αποθηκευτεί σε μορφή zip, επομένως θα πρέπει να το αποσυμπιέσουμε σε οποιοδήποτε μέρος του σκληρού μας θέλουμε. Για να κατεβάσουμε το πρόγραμμα απλά πατάμε στο παρακάτω κουμπί.

  • Στη συνέχεια θα πρέπει σε ένα φάκελο να έχουμε το αρχείο της ταινίας και το αρχείο των υποτίτλων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και τα δύο αυτά αρχεία θα πρέπει να έχουν το ίδιο όνομα. Στο παράδειγμα που φαίνεται στην εικόνα χρησιμοποιήσαμε την ταινία με τίτλο "Codetech" με κατάληξη .avi και τους αντίστοιχους υπότιτλους Codetech.srt. 
  • Αφού είμαστε σίγουροι για τα παραπάνω βήματα πάμε στο φάκελο που έχουμε αποθηκεύσει το πρόγραμμα AVIAddXSubs και πατάμε διπλό κλικ στο αρχείο AVIAddXSubs για να ανοίξει το πρόγραμμα.
  • Στην αρχική οθόνη του προγράμματος που θα εμφανιστεί θα πρέπει πατώντας το κουμπί 1 να επιλέξουμε το αρχείο της ταινίας ή τους υπότιτλους που θέλουμε να ενσωματώσουμε. Όποιο από τα δύο και αν διαλέξουμε το AVIAddXSubs δεν θα έχει πρόβλημα. Αυτό που μένει για να ενσωματώσουμε τους υπότιτλους είναι να πατήσουμε το κουμπί 2 και να διαλέξουμε που επιθυμούμε να αποθηκεύσουμε την ταινία με ενσωματωμένους υπότιτλους. Ολοκληρώνοντας και αυτό το βήμα πατάμε το κουμπί 3 (Start). Αυτομάτως θα ξεκινήσει η διαδικασία ενσωμάτωσης των υπότιτλων, η οποία δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 2 λεπτά.
 Καθ όλη την διάρκεια της μετατροπής το AVIAddXSubs μας ενημερώνει για το ποσοστό των υπότιτλων που έχουν ενσωματωθεί στην ταινία. Με το που ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση το πρόγραμμά μας πληροφορεί για το συνολικό χρόνο που διάρκεσε η μετατροπή. Στην περίπτωσή μας η ενσωμάτωση των υποτίτλων πραγματοποιήθηκε σε 1 λεπτό και 8 δευτερόλεπτα για μια ταινία μεγέθους 1,7GB. 

Η ταινία μας πλέον έχει ενσωματωμένους υπότιτλους και μπορεί να αναπαραχθεί σε DVD player, σε PS3 ή ακόμα και απευθείας στην τηλεόραση μας.

Προσοχή !!! Για να εμφανιστούν οι υπότιτλοι θα πρέπει να τους ενεργοποιήσουμε από το τηλεχειριστήριο ή το μενού της κάθε συσκευής.

Προσοχή, Οι XSUB υπότιτλοι που ενσωματώνονται στο τελικό divx δεν εμφανίζονται αυτόματα στον hardware player(DVD player, Sony PlayStatio 3). Πρέπει να ενεργοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο που ενεργοποιούνται και οι υπότιτλοι των DVD. Με κάποιο πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου. Το srt αρχείο, μετά την ενσωμάτωση, δεν χρειάζεται πλέον και γιαυτό μην το βάζετε μαζί με το παραγόμενο divx. Για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα σε PC/Mac, χρειάζεστε το πρόγραμμα DivX player από το www.divx.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.