Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Soluto: Ανάλυση εκκίνησης Windows για γρήγορο υπολογιστή

soluto_1Σε όλες τις εκδόσεις των Windows που έχουν περάσει από τους υπολογιστές μας, παρατηρούμε με τον καιρό ότι η εκκίνηση του υπολογιστή γίνεται όλο και πιο αργή. Την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος έρχεται να δώσει μια νέα εφαρμογή, η Soluto, η οποία υπόσχεται ότι θα κάνει τον υπολογιστή μας γρηγορότερο. Το Soluto υπολογίζει το χρόνο εκκίνησης των Windows αλλά και το χρόνο που χρειάστηκε κάθε άλλη εφαρμογή η οποία ξεκινάει με τα Windows. Μετά τον υπολογισμό, συνδέεται με την πρωτοποριακή βάση δεδομένων PC Genome και αποφασίζει ποιες εφαρμογές μπορούν να αφαιρεθούν από την εκκίνηση, ποιες μπορούν να σταματήσουν στην εκκίνηση αλλά να αρχίσουν αργότερα και ποιές δεν μπορούν να αλλαχθούν (π.χ. antivirus).
To Soluto διατίθεται δωρεάν προς το παρών στη Beta έκδοσή του (link στο τέλος του άρθρου).
Εγκαταστήστε το Soluto και μόλις σας ζητηθεί, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, θα εμφανιστεί στην κάτω αριστερή γωνία ένα χρονόμετρο το οποίο μετράει το χρόνο εκκίνησης και σας δείχνει ποια εφαρμογή ξεκινάει εκείνη τη στιγμή..
soluto
Μόλις τελειώσει η εκκίνηση των Windows, θα σας δείξει τον χρόνο που χρειάστηκαν οι εφαρμογές να ξεκινήσουν. Για να δείτε την πλήρη ανάλυση πατήστε στο κουμπί "Click here to see why".
soluto_1
Στην ανάλυση της εκκίνησης των Windows, θα δείτε τρεις κατηγορίες εφαρμογών οι οποίες ξεκινούν με τα Windows. Στην πράσινη μπάρα θα δείτε όλες τις εφαρμογές τις οποίες μπορείτε να απενεργοποιήσετε με ασφάλεια από την εκκίνηση. Στην πορτοκαλί μπάρα αυτές που μπορείτε να απενεργοποιήσετε αλλά με προσοχή και εφ'όσον ξέρετε σε τι χρησιμεύει η κάθε εφαρμογή. Τέλος στη γκρι μπάρα είναι εφαρμογές των Windows ή Antivirus τα οποία δεν μπορούμε να πειράξουμε.
Σε κάθε εφαρμογή στην οποία θα περνάτε τον δείκτη του ποντικιού από πάνω, θα βλέπετε το χρόνο που χρειάζεται η συγκεκριμένη εφαρμογή για να ξεκινήσει, Πληροφορίες για την εφαρμογή, τί προτείνει το Soluto, και τέλος σας δείχνει ένα διάγραμμα στο οποίο φαίνεται τί έκαναν οι άλλοι χρήστες. Για να απενεργοποιήσετε μια εφαρμογή από την εκκίνηση, πατήστε το κουμπί Pause, και αν θέλετε να ανοίγει μετά την εκκίνηση για να μην καθυστερεί ο υπολογιστής σας πατήστε το κουμπί Delay.
soluto_3
Αφού ολοκληρώσετε με τις αλλαγές, θα δείτε ότι στην κεντρική οθόνη του Soluto εμφανίζεται τώρα ο χρόνος που θα χρειστούν τα Windows για την επόμενη εκκίνησή τους.
soluto_4

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.