Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Windows 10: Κάντε "φορμάτ" χωρίς να χάσετε τα αρχεία σας


Πολλές φορές όταν ο υπολογιστής μας δυσλειτουργεί ή βλέπουμε να μην είναι όσο γρήγορος όσο στην αρχή αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι format, κοινώς να κάνουμε μια ολική διαγραφή και να επανεγκαταστήσουμε τα Windows ώστε ο υπολογιστής μας να λειτουργεί και πάλι εύρυθμα. Το θέμα όμως είναι ότι δεν επιθυμούμε να χάσουμε τα προσωπικά μας αρχεία και το backup μπορεί να χρειάζεται ώρες για γίνει.

Τα Windows 10 έχουν έρθει εδώ και ένα χρόνο και μαζί με αυτά πολλά νέα και χρήσιμα features. Ένα από αυτά είναι η Επαναφορά του υπολογιστή μας χωρίς να χάσουμε κανένα προσωπικό μας αρχείο! 

Βήμα 1: Από την Έναρξη επιλέγουμε Ρυθμίσεις.
Βήμα 2: Επιλέγουμε την Ενημέρωση και ασφάλεια


Βήμα 3: Στην αριστερή πλευρά του παραθύρου που θα ανοίξει επιλέγουμε την Αποκατάσταση.
Βήμα 4: Επιλέγουμε το Γρήγορα Αποτελέσματα.


Βήμα 5: Στο παράθυρο που θα μας ανοίξει κάνουμε κλικ στην ΕπιλογήΔιατήρηση των Αρχείων μου


Ο υπολογιστή σας θα κάνει επαναφορά ρυθμίσεων, μνήμης, registry διαγράφοντας μόνο τις εφαρμογές και τα προγράμματα που έχετε εγκαταστήσει και όχι τα αρχεία σας. 


Σημείωση: Ο αρθρογράφος και το dwrean.net δεν έχουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αρχείων ή μη σωστή εκτέλεσης της εν λόγω λειτουργίας. 

Σημείωση 2: Συστήνεται να κάνετε πάντα backup τα πιο σημαντικά σας αρχεία. Ακόμη και αν επιλέξετε την επαναφορά κρατώντας τα αρχεία σας καλό θα ήταν για τα πιο σημαντικά να έχετε κρατήσει αντίγραφα ασφαλείας.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.